”Turn up the music” – illustration flicka med lurar

pennor och illustration

”Turn up the music” inspirationen fick jag från en figur i något som lilla E satt och tittade på. -Åh, hörlurar, tänkte jag. Sen var det ”bara” att börja skissa.

skiss flicka med lurar

Pro markers, Copics sketch och polychromos

Jag är mitt i mitt testande av papper och pennor och olika tekniker med färgpennor. Här valde jag att inte använda svart liner på håret. Istället formade jag det med markers och polycromos. För att få till volymen använder jag 4 gula promarkers och till sist lite raw sienna. Sedan använde jag de tre mörkaste färgpennorna för att få mer detaljer i håret.

wip flicka med lurar illustration

Om jag skulle göra något annorlunda, så skulle jag ha väntat med att fylla i noterna tills jag hade gjort hela bakgrunden. Nu fick jag små blödningar på några ställen. Inget som egentligen stör när allt är klart… men jag vet om det och det gav mig extra onödigt arbete 😉

teckning flicka med musik lurar

Funderar på om hon inte skulle vara fin på en vattenflaska eller mugg. Vi får väl se… för övrigt skulle jag vilja ha hennes tröja och lurar själv. Helt klart en ny favorit kombination av pennor som vi kommer få se mer av, det kan jag lova.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *