Testar ritblock för markers – canson, the wall

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Pen Store.

Jag har testat ett ritblock som heter ”the wall” från Canson som är gjort speciellt för att rita med markers i. I videon berättar jag vad jag tycker är bra och mindre bra  med blocket. Här hittar du min YouTube kanal Det här är inte något sponsrat inlägg eller video. Jag har själv köpt blocket på Penstore.se

Åsikter om ritblocket för markers från Canson

Ni kanske redan läst ”pennor och block – kreativ shoping” som jag skrev för en tid sedan. Nu har jag alltså testat blocket mer och kände att det vara dags att berätta vad jag tycker om det. I det stora hela gillar jag det här ritblocket jättemycket. Då är jag (som jag säger in videon) ingen blockperson… jag gillar iden med ett fint block som en fyller med fina bilden men verkligheten brukar vara en annan. I det här blocket har jag valt att plocka ut bilderna jag ritar och sätta dem i min pärm, med plastfickor, tillsammans med de andra teckningarna.

wip flicka med lurar illustration

Jag gillar känslan i pappret. Det är ett tjockare och mycket stabilare papper än vad det brukar vara i ritblock för markers. Pappret har någon form av ”barriär” i   mitten vilket gör att färgen inte blöder igenom. Barriären gör också att det faktiskt går att använda båda sidorna på arken. Det jag upplevde som en nackdel är att pga den kan jag inte se igenom pappret med mitt ljusbord. Det gör att allt från skiss till färdig bild blir på samma papper. Jag använder ju oftast flera papper för de olika momenten. Vid ett tillfälle när jag använde mycket färg för att göra en snygg toning även upplevt att det pölar sig på pappret. Något man helt enkelt kan undvika genom att inte måla såååå många lager på varandra 🙂

Till inlägg om flickan i lurar

tecknad uggla som läser på böcker

Jag har även gjort en video där jag filmat hela min process när jag ritar i det här blocket. Det blev en liten uggla som sitter och läser. till ”Ritar uggla som läser böcker – från skiss till färdig illustration

Har du frågor och funderingar och vill komma i kontakt med mig hittar du all info här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *