Papper till Pro marker och Copics min favorit – Vlog

Att färglägga med promarkers och copics pennor är ju så himla kul när allt fungerar som det ska. Men har man inte hittat ett papper som en känner sig nöjd med kan det vara hur frustrerande som helst. I den här videon tar jag upp vilket papper jag föredrar och varför.

Promarkers ”blöder” igenom…

Att hitta papper där promarkers och copics pennor inte blöder igenom är inte helt lätt. Det finns papper som inte blöder igenom men som du ändå ser allt på baksidan av (men det blir inte märken på underlaget) sen finns det ju cansons block the wall som har som en barriär i mitten av arket så att du faktiskt kan rita på båda sidorna av pappret utan att det från den andra sidan syns igenom. Läs meroch titta gärna på min video om blocket the wall  här 

Papper för färglaserskrivare

Det papper jag använder allra mest till mina markers är faktiskt ett vanligt ”kopieringspapper” eller nästan i alla fall. Det är ett lite tjockare papper (120 gram) för laser skrivare. Jag har använt det i flera år.  I videon visar jag det märket vi har använt den senaste tiden men jag har tidigare även använt andra märken. Det viktiga är att pappret är ett papper för färg laserskrivare. Jag föredrar 120g men har även hört andra som älskar både tunnare och tjockare. Så det är bara att testa vad som passar ditt sätt att måla bäst.

Skydda ditt bord

Det här pappret blöder det igenom när en målar på. Jag tycker det är okej. När jag färglägger har jag alltid papper under. Oftast använder jag även en skärmatta som skydd under när jag målar. Så jag inte behöver tänka på det.

Målarboken

En annan praktisk sak med att använda color copy papper är att det är gjort för laserskrivare. Så när jag vill skriva ut svarta linjer från tex Målarboken är det bara att ladda skrivaren och skriva ut.

Hoppas du har fått lite hjälp på vägen i ditt val av papper till copics och promarker teckningar.

Muggen jag visar i videon är min egen design. Den finns såklart i min webbshopp Södersvala.se klickar du här kommer du direkt till muggen. (den går att få med namn).

Här hittar du min YouTube kanal klicka gärna in och prenumerera så du inte missar när jag lägger upp nya videos.

6 kommentarer

 • Tack för en intressant och bra guide! Finns nog många som kommer ha stor nytta av detta.

 • Liw skriver:

  Bra med en guide. Jag gillar också tjockleken 120g på papper. Kul att vara duktig på att måla ?

 • Helena Roth skriver:

  Ha – se där. ”Vanligt kopieringspapper” liksom. Emellanåt är vi (jag!) allt bra på att göra saker mer komplicerade än de måste vara, liksom. 🙂

  • emma skriver:

   Ja att göra saker mer komplicerade än de behöver är ju ofta lättare än tvärt om 😉 Jag vet inte hur många olika papperssorter jag testade innan jag hittade rätt.

 • Micke skriver:

  Hej,

  Du nämnde inget om blending i din video. Det jag har problem med är att copics inte blendar bra på de flesta papper. I flera videos, som ej är svenska, nämns exvis Hammermill 80lb cardstock som ett bra exempel, men detta behöver beställas från typ USA och jag vill hellre slippa lång väntetid och onödig frakt.

  Jag vill kunna få en bra blend med en begränsad uppsättning copics (efterom jag precis börjat köpa dessa och inte har mer än ett 30-tal).

  Är det något papper du använt som klarar blending bra? Givetvis vill jag inte ha för mycket bleeding i sidled (men att det syns på baksidan gör inget)

  /Mvh Micke

  • emma skriver:

   Hej!
   Jag tycker det pappret som jag pratar om i den här videon är det som fungerat bäst för mig. Att få till en bra blend handlar inte bara om papper utan även ”pennteknik”. På min Youtube kanal ”KreativaEmma” finns fler filmer där jag pratar om hur jag använder pennorna. copics och pro markers fungerar ju på samma sätt. Här tipsar jag om ett annat block med tjockare papper som är riktigt bra också https://kreativaemma.se/testar-ritblock-markers-canson-wall/ hoppas du hittar nått du gillar tjoa gärna igen om du har fler frågor:)
   /Mvh Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *