Mumsiga klassiska scones

scones 760x509

Vissa dagar vill man ju bara äta nybakt bröd… Jag och lilla E tycker om att baka och bakat tillsammans sedan hon var runt ett ett år. Scones är ett perfekt projekt för små barn händer. Jag brukar hälla upp ingredienserna i olika skålar och sedan får hon, likt en tv-kock, hälla ner allt i en stor bunke.

 

I det receptet vi brukar använda till scones (länk längre ner på sidan) ska man ”nypa” sönder smör/margarin. Vi brukar hjälpas åt medan vi säger nyp, nyp, nyp… mycket roligt. När degen är blandad delar jag upp sconesen och lilla E får nagga med en gaffel, dutt, dutt, dutt, säger vi och jag pekar ut var vi skulle kunna behöva mer duttat om det är så att hon missat lite. När hon var yngre hände det att hon bara ville ”dutta” på ett ställe hela tiden.

 

Det är så kul att baka scones tillsammans eftersom det är både enkelt och snabbt plus att det ju blir super gott. Det recept vi brukar använda har jag hittat hos Scones.se de innehåller vetemjöl, smör, mjölk, bakpulver och salt. Alltså sånt som man nästan alltid har hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *