Fyndade garn och stickmarkörer på rea

garn och stickmarkörer knappar och virknålar

Garn, garn, garn… jag köper i ärlighetens namn sällan på mig garn utan att veta vad jag ska göra med det innan. Visst har jag garner liggande men det mesta är rester från tidigare projekt eller garnystan som jag har fått i present och inte har hittat det perfekta projektet till ännu.

emma och garner

Om ni har tittat på min You Tube kanal eller sett inlägget ”Leverans av garner (reafynd)- vlogg”. har ni sett att jag har fått hem en stor ( i mina mått mätt) påse med garner och lite annan smått och gott. Det var rea… och jag kände att det var läge att slå på stort.

garner i många färger

 

Vad ska jag med så mycket garn till?

I videon pratar jag om lite olika projekt jag vill göra med de här garnerna. Framför allt ser jag att jag kommer kunna gå från inspiration till handling på en gång. Istället för att planera mitt inköp, vänta på leverans osv. Bland annat har jag, tack vare min mamma, upptäckt hönsestrikk. En härlig kreativ mönsterteknik som går ut på att man delar in det man stickar i olika ”ränder” och varje ny ”rand” har ett eget mönster. Det kan vara bokstäver, blommor, prickar, ränder , katter, helikoptrar… ja i princip vad som helst som går att göra i ett rutmönster.

hjärtformade knappar och garn

Jag är även väldigt sugen på att sticka ett par mönsterstickade sockar, att ha i mina kängor. Jag tänker mig att de ska vara i tre färger. Skissande på hur de skulle kunna se ut är redan igång. De ska vara lite högre så att de sticker upp ovanför kanten. Kanske med en avvikande färg på mudd, häl och tå. Vi får se som sagt skissandet är igång men jag har inte bestämt mig helt.

garn fabel drops

Jag började direkt på ett par vantar till lilla E. Hon valde rött, limegrönt, och rosa. Efter lite pratande kom vi fram till att hjärtan skulle vara fint. Sedan valde hon svart som bottenfärg. Jag kommer skriva mer om vantarna i ett eget inlägg senare. I mitt paket fanns också ergonomiska virknålar. Något som jag tänkt köpa länge. Så nu hoppas jag att det ska bli mindre smärtsamt att virka i fortsättningen.

garner och katt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *