Frågor & svar målarboken

Vad menas med ”privat bruk”?

Jag ger dig möjligheten att låna mina bilder och färglägga och skapa med dem. Men, bara för privat bruk! Vill du använda bilder från KreativaEmma.se på något sätt där du, eller någon annan person eller organisation, direkt eller indirekt kommer att sälja och/eller tjäna pengar på bilderna vill jag att ni kontaktar mig. Alltså är det inte okej att t.ex. använda bilderna, målade eller omålade, som vinster i ett lotteri där pengarna går till att hjälpa hemlösa katter… utan att ha pratat med mig (Emma) först. Tack för att ni respekterar detta.

 

Undantag

Ingen regel utan undantag. Förskolor och barn/ungdomsverksamhet som vill erbjuda sina elever/deltagare en kreativ stund med mina bilder kan med gott samvete göra så, så länge bilderna tillhandahålls utan någon extra kostnad för de som skall måla dem.

 

Vem har tecknat bilderna?

Bilderna är (om inget annat anges) tecknade av mig, Emma Svalander. Jag har sedan 2014 delat med mig av mina målarbilder och hoppas att ni kommer få många härliga kreativa stunder med mina bilder. Alla bilder är tecknade med kärlek direkt från hjärtat.

 

Vill Emma se hur vi har färglagt?

Jag tycker det är superhärligt att få se hur ni, stora som små, har valt att färglägga bilderna i målarboken på KreativaEmma.se. Dela gärna med er genom att skicka foton till info@kreativaemma.se eller tagga @kreativaemma i sociala medier så jag får se och inspireras.

 

Varför PDF?

Det är smidigt eftersom de kan öppnas i både webbläsare och i  många program utan att det händer något med bilden.  Här använder jag PDF eftersom jag vill få så bra kvalitet som möjligt men samtidigt vill att bilderna ska gå att hantera på en ”vanlig” dator. (vissa andra format skulle göra de här bilderna 20 ggr större) Ju större filen är desto längre tid tar all hantering av den.

 

Varför ser bilden ”konstig” ut?

Ibland kan bilderna se konstiga ut på skärmen. Det kan vara att linjerna ser hackiga ut eller att det blir ljust gråa fällt där det borde varit vitt. Det är något som händer ibland men det påverkar inte utskriften.

 

Varför finns det inte nått motiv med xxxxx?

Känner du att du saknar nått motiv i målarboken på KreativaEmma.se maila till info@kreativaemma och berätta. Jag älskar att bli inspirerad och har redan idag en lång lista av motiv som jag vill teckna i framtiden kanske kommer din ide att bli en bild med så småningom.