Färglägger ett svamphus med Promarkers

 illustration svamp hus

Svamphus eller hussvamp..? – Utdrag från beskrivning på You Tube

Jag har tecknat ett hus som är i en svamp… alltså ett svamphus inte en hussvamp..? I vilket fall så har jag färglagt svamphuset med mina pro marker pennor. I min voiceover berättar jag om några av de olika färgerna av promarkers jag använde. Jag går även igenom i vilken ordning jag använder olika nyanser m.m.

Svamphuset finns som målarbild PDF så du kan skriva ut och själv färglägga. https://kreativaemma.se/svamphus-malarbild/

Tillägg: Nu finns Svamphuset som print på Södersvala.se 

 

Detaljer om och kring svampen

Jag vet inte riktigt var jag fick inspirationen från men jag gjorde en liten ful skiss på ett papper som jag skissade en helt annan grej på. Senare såg jag min skiss och kände att jag bara måste få göra ett svamphus. Vem det är som bor i huset..? jag vet inte riktigt kanske en liten älva eller en skalbagge som har frack.

del av teckning hus i svamp

Jag valde att använda ”klassiska” färger när jag färglade mitt svamphus. Men jag är lite sugen på att färglägga den i helt andra färger. Det skulle kunna bli fint med en ljus blå på svampens hatt och kanske grå nertill… eller lila. Här finns det inga rätt och fel. Har du en ide om hur du skulle vilja färglägga svampen kan du enkelt skriva ut linjerna från målarboken och göra din egen tolkning.

tecknad flugsvamp hus

Trots att min svamp är väldigt färgstark har jag inte använt så många olika färger egentligen. Det är framför allt röd, grön, rosa-beige och blå. I videon ovan kan du se hur jag har använt de olika nyanserna av färgerna. Jag beskriver även lite mer om hur jag går från ljusa nyanser till mörk och sedan tillbaka till ljus.

illustration flugsvamp

Hoppas du också blir sugen på att färglägga mitt svamphus. Om du lägger upp det på tex instagram vill jag gärna att du taggar mig @kreativaemma eller @emmasvalander så att jag kan se 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *