Ergonomisk virknål och skaparglädje

mormorsfilt vikning virknål

Alltså på allvar… ergonomisk virknål, varför har jag inte köpt det tidigare? Jag har inte kunnat virka mer än små grejer de senaste åren för jag får så ont i händerna. Men av någon anledning har jag inte tagit mig i kragen och köpt skönare virknålar. När jag shoppade garn på rean hade jag ju egentligen tänkt att köpa ett kit med virknålar också, men när jag hade velat färdigt var de slut. först tänkte jag skita i det helt. Fast så tänkte jag att jag ju egentligen bara behövde en virknål eller kanske tre. Så jag köpte lösa i stl 2mm,2,5mm och 3mm som ju är de jag använder mest.

Virkar en liten filt

Nu har jag börjat virka på en liten mormorsfilt. Istället för rutor gör man mormors-mönstret i sicksackrader. Hur fint som helst. Jag valde att börja virka med grått som bottenfärg och sedan ha rosa, limegrön, och blå som randfärger. Tonen på de fyra färgerna ligger nära varandra så även om det är färgglatt så sticker inte någon av färgerna ut och dominerar. Fint tycker jag. Själva virkningen är superenkel. Bara man får ordning på första varvet så att sicksacken  blir bra så är det bara å körar på. Perfekt handarbete i stället för popcorn till filmen 😉

Vi får väll se om det är en dotter, docka eller katt som kommer bli ägare till den här gosiga ullfilten när den blir klar. Garnet jag använder är dropsfabel. Är du nyfiken på garn eller mönster hittar du den infon på min Ravelry sida om filten.

garn fabel drops

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *