Dörrkrans med trådrullar

krans och lista ny

 

Vi har nästan alltid en krans på ytterdörren. Jag tycker helt enkelt att det ser trevligt ut. Periodvis har jag dessutom bytt ut dekorationerna efter årstiderna. Den senaste av raden kransar är dock lite annorlunda emot de tidigare.

 

Jag började med att införskaffa en ny kransstomme eftersom vår gamla hade sett sina bästa dagar. Jag valde denna vita kransen för jag gillade att den var stilren men ändå hade så mycket naturliga former från grenarna den är gjord av. Jag har satt dit alla delar med smältlim även om jag oftast använder jag ståltråd (bindtråd) när jag dekorerar kransar. Eftersom jag ville ha en färgglad och lite ”busig” krans valde jag snören i flera olika färger. Trådrullarna köpte jag tomma och lindade sedan på de olika snörena på dem. För att trådrullarna med snöre på skulle hålla lite bättre utomhus så ”lackade” jag dem med mod podge för utomhusbruk. Rosetterna gjorde jag enkelt genom att linda snöre runt handen några varv innan jag lindad snöret några varv runt de första öglorna och avslutade genom att knyta ihop ändarna.

 

Den lilla namnskylten är gjord av vit krympplast. Krympplast är en plast som man köper i tunna ark. Efter att man har ritat/skrivit och klippt ut den form man önskar värmer man upp plasten i ugnen. Då krymper den och blir tjockare och väldigt hård. För att göra min skylt använde jag en stans och stansade ut formen och gjorde ett hål med min håltång innan jag skrev och ritade med sharpie pennor.

 

Som jag skrev innan satte jag fast alla de olika delarna med smältlim. Till sist lindade jag lite extra linsnöre runt om kransen. Den lilla skylten hängde jag i en liten ögla av linsnöret.

 

Kransen hänger utomhus på vår ytterdörr. Dörren har ett litet tak över sig så kransen blir mycket sällan blöt. Hittills har den hållit sig väldigt fin, ca 6 månader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *