Besatt av bananpannkakor

bananpankaka med bär 760x509 mörk

Alltså på allvar… sommaren 2016 har jag ätit de här bananpannkakorna flera gånger i veckan… jag är besatt.

 

Jag har testat bananpannkakor tidigare men aldrig som de här. Det man behöver är: en mogen banan, ett ägg, 1-2 dl havregryn (mängden beror på storleken på bananen och ägget och vad man gillar) till smaksättning (valfritt) vanilj och kanel. Jag steker mina i flytande smör för jag tycker det är gott. Sen serverar jag dem med tinade frysta jordgubbar och blåbär och ringlar över lönnsirap. En kopp kaffe och frukosten man står sig på halva dagen är klar.

 

Det svåra med bananpannkakor är att inte bränna dem… så ett tips är att bara ha medium värme på spisen, när du steker, för det går fort om det är för varmt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *