Anton och Explosionerna

Boken handlar om Anton och en dag i hans liv. Att ha superbra hörsel och syn och ta in intryck på det sätt som Anton gör kan vara mycket påfrestande. Anton gillar rutiner… men den här dagen börjar inte bra. Yoghurten tar slut och mamma säger att de ska åka och handla på eftermiddagen. Något som gör Anton orolig… Som tur är blir den bättre och tack vare att Anton har sina ”superkrafter” blir han en hjälte.

uppslagen bok Anton och explisionerna

Anton är inte som vi andra…

När jag läste manuset till Anton och explosionerna första gången fick jag så många aha upplevelser. Malin har beskrivit hur Anton känner sig på ett så fint och okomplicerat sätt. Jag känner mig så lyckligt lottad som fick äran att illustrera den här fantastiska boken. Jag som själv inte har så mycket kunskap om den här typen av funktionsvariation, som Anton har, lärde mig massor av den här boken. Jag hoppas att den kan hjälpa fler att få en bättre förståelse för hur det kan vara att har en funktionsvariation som till exempel autism. Och som Malin så fint beskriver i boken så har vi alla superkrafter som gör oss värdefulla och speciella.

Emma Svalander, Malin Lindén

Här kan du köpa ”Anton och Explosionerna”

Du hittar boken hos de flesta webbshoppar som säljer böcker. Såklart finns den även hos Emmagjort.se Ta mig till mer info om boken

5 kommentarer

 • Greycape skriver:

  Låter som en jättebra bok!!
  Att hitta sitt eget sätt att få tillbaka kontrollen.
  Fram för fler böcker om funktionsvariation!! <3

  • emma skriver:

   Jag kan bara hålla med dig. Jag tror att det är viktigt att alla ”sorters” människor får ta plats i böckerna så att vi alla kan bli snällare mot varandra, helt enkelt för att vi förstår varandra bättre. 😀 /Emma

 • Helena Roth skriver:

  Tycker om dina illustrationer – känns snällt och inbjudande, vilket ju är en fin känsla att ha när man har en chans att lära sig om hur människor av olika slag kan fungera.

 • Charlotte skriver:

  Jag bara älskar tanken på funktionsvariationer som superkrafter. Det är något som också vuxna skulle må bra av att ta med sig. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *